Harjoittelu ryhmässä kannustaa, innostaa ja mahdollistaa itsensä ylittämisen

Harjoittelu ryhmässä kannustaa, innostaa ja mahdollistaa itsensä ylittämisen

Me ihmiset pääsääntöisesti kaipaamme toisia ihmisiä ympärillemme kontekstista riippuen. Tämä pätee myös treenaamisessa. Ryhmämuotoinen harjoittelu tarjoaa ympärillesi ihmisiä, minkä kautta se on myös sosiaalinen tapahtuma.

Ryhmämuotoinen harjoittelu voi olla mm. toiminnallista harjoittelua, kiertoharjoittelua/bootcamp-treenejä, voimaharjoittelua ja juoksutreenejä. Ryhmämuotoisessa harjoittelussa on myös se hyvä puoli, että voit saapua paikalle ilman omaa etukäteissuunnittelua ja nauttia ohjattavan roolista. Voit luottaa valmentajan ennalta suunnittelemaan ja ammattitaitoisesti ohjaamaan treeniin. Ryhmätreenit sisältävät usein erilaisia asioita intensiteetin ja liikkeiden vaihtuessa. Ryhmäläiset pääsevät kokeilemaan uusia asioita ja myös oppimaan asioita eri tavoin. Jos olet harjoitellut tietyllä samalla kaavalla vuosia, niin voi ryhmätreeneihin hyppääminen tuntua myös pelottavalta tai jännittävältä. Ammattitaitoisen valmentajan ryhmätreeneissä liikkeitä ja tehoa pystytään soveltamaan ja muokkaamaan kunkin ryhmäläisen suorituskyky ja mahdolliset rajoitteet huomioiden.

Ryhmässä muut kanssatreenaajat voivat toimia sinulle innostajina ja tsemppaajina. Ryhmässä ympärilläsi olevat treenaajat motivoivat esimerkiksi jatkamaan treeniä omasta väsymyksestä huolimatta. Kun näet muiden ympärillä oleviesi ryhmäläisten treenaavan täydellä teholla, antaa se luultavasti myös itsellesi lisätehoja. Ryhmä tarjoaa tietyllä tapaa positiivista painetta, joka liikuttaa sinua eteenpäin. Ryhmäharjoittelun etuna on se, että yleensä kaikki haluavat tehdä parhaansa. Tämä lisää yhteishenkeä ja luo ryhmään positiivista energiaa. Kiireiselle ihmiselle viikoittaiset ryhmätreenit voivat tarjota aitoja ihmiskohtaamisia ja kontakteja. Treenin kautta pääsee tapaamaan ja tutustumaan kanssatreenajiin ja parhaimmillaan ryhmästä saa myös sosiaalista pääomaa fyysisen pääoman lisäksi.

Oma kokemukseni ryhmässä treenaamisesta on ollut ainoastaan positiivinen. Itse olen kokenut, erityisesti ryhmän tullessa tutuksi, ryhmämuotoisen harjoittelun innostavana ja opettavaisena. Tunnistan olevani hieman kilpailuhenkinen ihminen ja ryhmässä nämä piirteet tulevat vahvemmin esiin kuin yksilöharjoittelussa. Koen pienen kilpailuvietin positiivisena asiana, mikä lisää treenissä myös tehoja suorituskykyyn. Personal trainerin työssä ajattelen, että jokaisen meistä tulisi välillä tehdä myös ns. kovaa ja täysillä-treenejä. Se voi toteutua yksilötreenissä tai ryhmässä valmentajan kannustuksella. On muistettava harjoitella tekniikka edellä, jotta loukkaantumisriski minimoidaan ja saadaan kohdennettua harjoittelu oikeisiin lihaksiin. Valmentajana huomaan, että ihmisten voi olla todella vaikeaa antaa itsestään täysiä tehoja omatoimisesti treenatessa. Valmentajan tuella tämä koetaan mahdollisesti turvallisemmaksi ja helposti lähestyttävämmäksi asiaksi. Samalla huomaan, että valmennettavani oppii ja oivaltaa itsestä ja omasta suorituskyvystään uusia asioita. Suorituskyvyn rajat ovat usein korkeammalla kuin uskommekaan

Juuri taannoin yksilöasiakkaani kanssa lähdimme ensimmäistä kertaa ottamaan juoksuaskelia intervalliharjoituksessa. Asiakkaallani oli omasta suorituskyvystään ennakko-oletuksia. Treenin lopuksi hän kuitenkin totesi, ettei olisi ikinä uskonut sen kaltaista juoksusuoritusta itsestä eikä muista milloin viimeksi hän olisi juossut matkoja. Nämä ovat juuri niitä tilanteita, joissa asiakas oppii itsestään ja omasta pystyvyydestään todella paljon. Ylpeyttä omasta itsestä ja hymyä asiakkaan kasvoilla ei voita mikään! Ryhmässä itsensä ylittäminen on helppoa ja myös taloudellisesti helpompi ratkaisu valmennuksen aloittamiseen kuin yksilövalmennus.

Jos olet miettinyt ryhmässä treenaamista ja fyysisen hyvinvoinnin lisäämistä, niin ota rohkeasti yhteyttä.

 

Loppukesän kiristelyt - ulkotreeniryhmä

Haluatko treenata kesän jälkeen hyvässä seurassa ja raikkaassa ulkoilmassa ja samalla kehittää kestävyyskuntoasi ja saada pakaroihin potkua?

Tähän 5 viikon ryhmäprosessiin sisältyy kertaviikkoiset noin 60 minuutin ulkotreenit, valmentajan viikoittainen tuki + Yhteinen facebook-ryhmä sekä ryhmäprosessin lopussa kaiken kruunaa kuntotestaukset, jolla saat konkreettisia tuloksia sen hetkisestä kunnostasi. Tule mukaan innostumaan yhdessä treenaamisesta ja itsensä ylittämisestä!

Treenien ajankohdat: Tiistaisin 1.8 (aloitustreenit), 8.8, 15.8, 22.8, 29.8 (päätöstreenit)+ ajankohta kuntotestaukselle tarkentuu myöhemmin

Paikka ja ajankohta: Leppävaaran urheilupuisto klo 18.30- 19.30

Hinta 130€

Ryhmään otetaan maksimissaan 10 ryhmäläistä, jotta myös yksilöllinen ohjaaminen mahdollistuu. Varmista siis paikkasi nopeasti alta!

Nimi *
Nimi

Personal Trainer/Toimintaterapeutti, joka katselee liikettä ja liikuntaa laajan linssin läpi ja haluaa, että asiakas ja lukija löytää samat linssit omiin laseihinsa. Kirjoitan omista kokemuksista ja ajattelen ihmisten kautta.