Kipua kipua, Kuka auttaa?

Vastaan kysymykseen puolueellisesti. Minä autan! Toivottavasti myös moni muu. Ongelmaksi kuitenkin muodostuu se, että asiakkaan ongelma ja sen ratkaisija eivät löydä toisiaan. Olen jatkuvasti somen kautta törmännyt erilaisiin ongelmiin, johon minulla on erityisasiantuntemusta koulutukseni ja kokemukseni kautta. Itselläni on se hieno asema, että näen kadulla kävelevissä ihmisissäkin todella potentiaalisia asiakkaita puhumattakaan liikuntaharrastusten parista tai nettikeskusteluista. Nykyisin olen päättänyt myös ilmiantaa itseni tai toisen ammattilaisen, jonka palvelujen tiedän auttavan ongelmaan.

Meillä on yleismaailmallinen ongelma systeemissämme, kun ihmiset eivät löydä apua ongelmiinsa. En pureudu sen syvemmälle tämän ongelman sisälle, koska mielestäni on sen sijaan tärkeämpää lähteä etulinjassa muuttamaan tätä ajattelua. Saanko esitellä supersankari Fysioterapeutti-mies! (voi olla myös nainen, mutta minä olen mies). Terveysverkostojen, liikkeen, kivun ja kuntoutuksen ammattilainen. Nämä siis mahtuivat ceeveeseen, mutta kysyttäessä kerron myös muista erikoistaidoistani. 

Fysioterapeutti on siis lähtökohtaisesti liikkeen ja liikumiseen liittyvien ongelmien asiantuntija tai parhaimmassa tapauksessa ongelmien ennaltanäkijä. Tässä asiassa olemme varmasti kovin asiantuntijajoukko ja sen takia myös muiden ammattiryhmien tulisi tietää milloin fysioterapeutin ammattitaitoa voisi hyödyntää. Oli kyseessä sitten Personal Trainer tai lääkäri, niin liikkeeseen liittyvät kivut pitäisi osata ohjata osaavalle fysioterapeutille. No mistäpä tunnistat sä osaavan fysioterapeutin? Ulkoa sitä on vaikea päätellä, puskaradio voi huudella oikeaan suuntaan tai asiantuntemus voi näkyä esimerkiksi internetin välityksellä. Tässä meillä ja monella muulla terveysalan ammattiryhmällä on paljon parantamisen varaa. Jos systeemi ei ohjaa ihmistä oikeaan suuntaan, niin tehdään siitä löytämisestä edes vähän helpompaa. Sillä tiellä olen itse ollut viime aikoina. Olen pysähtynyt, ottanut yhteyttä tai avannut suuni, kun olen kuullut osaamiseni kohtaavan ihmisen ongelman. Helpottaakseni löytämistä olen itse laittanut tutkan päälle ja lähtenyt ratkomaan ongelmaa käänteisesti. Yrittäjänä, kun saa tarjota koko osaamisensa varsin joustavasti asiakkaan käyttöön. Seuraavassa pelkistetty koonti omista osaamisalueistani fysioterapeuttina, jos joku etsivä kaipaa suuntaa itselleen tai asiakkaalleen.

  • Liikeeseen tai liikkumiseen liittyvät vaivat
  • Kehon kuormittamiseen ja palautumiseen liittyvät kysymykset
  • Lajikohtainen harjoittelu ja liikkeen ominaisuuksien kehittäminen
  • Kehon liikkuvuus, stabiliteetti, motoriikka ja voima
  • Kuntoutus loukkaantumisen tai leikkauksen jälkeen
  • Liikkeen tarkka analyysi ja optimointi (tekniikka)
  • Kohtaaminen, ohjaaminen, opettaminen ja motivointi
  • Kaikkien edellämainittujen yhdisteleminen kokonaisuuksiksi ja lisämaustaminen

Olen löytänyt asiakkaita juoksun, jalkapallon, treenaamisen, ylikunnon, jalkavaivojen, iän tuomien fyysisten haasteiden ja pitkäjänteisen ongelmien ratkonnan parista. Yritetään auttaa toinen toisiamme ammattilaisena, läheisenä, ihmisenä ja yksilönä. Ammattilainen voisi kohdata ja ohjata asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaan tarpeen nähden ja huomioiden. Jos emme löydä syytä vaan pääsemme hoitamaan enemmän seurauksia, muistamme etsiä ihmisen, joka auttaisi myös syyn löytämiseksi. Läheisenä muistakaa huutaa ympärillenne erityisesti hyvistä kokemuksista terveytenne hoidossa. Ihmisenä olkaa kiinnostuneita auttamaan parhaan osaamisenne mukaan toisia oikeaan suuntaan terveytensä hoidossa ja yksilönä ottakaa vastuu ja innostukaa etsimään ratkaisuja oman terveytenne hoitamiseen!

Nostetaan onnistumistarinat esiin ja tehdään avun löytäminen sitä tarvitsevalle helpoksi, jotta päästään kiinni todellisiin syihin eikä vain seurauksiin. Tervetuloa tapaamaan supersankareita! Löytyykö meitä muitakin eri värisissä viitoissa?

 

Fysioterapeutti, joka oppii ja opettaa liikkeeseen ja liikkumiseen liittyviä asioita lisämausteilla. Innostun ihmisistä ja haluan auttaa mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Joka päivä voi oppia uutta ja kehittyä!