Koska katsastit itsesi?

Uusi vuosi on monelle uusien alkujen ja tavoitteiden aikaa. Itse olen pyrkinyt viime vuodet elämään ympäri vuoden kehittyvillä tavoitteilla ja aloittanut asiat, kun olen ollut siihen aikatauluilta tai muilta puitteilta valmis. Tavoite ei ala päivämäärästä vaan motivaatiosta ja tavoitteesta. 

Juoksun tai harrasteiden suhteen olen edennyt hetkessä eläen ja onnistunut välttämään tällä tavalla ylikuormittumisen tai tauot liikunnassa. Olen myös pyrkinyt olemaan herkkä kuuntelemaan kehoani ja arvailemaan päivän kuntoani. Ongelma tulee kuitenkin siinä, että monelle uutta aloittavalle tämä ei ole aivan helppoa. Kuormitus tila voi tulla henkiselle tai fyysiselle puolelle myös huomaamatta, koska ihminen on taitava tottumaan vallitsevaan tilaan ja sulkemaan ulkopuolelle merkit, joiden pitäisi luontaisesti olla varoituksia kehittyvästä rasituksesta. 

Olen ollut kiinnostunut viime aikoina ajatuksesta, että miksei ihmistäkin voisi katsastaa kuin autoa säännöllisesti. Katsastusten ansiosta autokanta on pystytty pitämään jokseenkin toimintakuntoisena. Vastustan ihmisten romuttamista katsastuksen tuloksena, mutta muuten asiassa on mielestäni järkeä. Huolto-ohjelmassa olisi 30, 60 ja 90 tuhannen kilometrin (ihmisellä vaikka vuosia) kohdalla pakollinen huolto, jossa tarkistetaan ja huolletaan perusongelmat kuten heikentynyt lihaskunto, kivut tai verenkierto- ja hengityselimistöstä löytyvät puutteet. Muuten reagoitaisiin vain vuosikatsastuksen tai punaisten valojen sytyttyä kojelautaan. Moottorin ja polttoaineen syötön ongelmat, iskarit ja rikkoutunut laakeri tulisi näin löydettyä jo ennen romutussuunnitelman täytäntöön panoa. 

Tämän äärellä olen päätynyt siihen, että voin varmasti vähentää arvailua tutkimalla sopivia terveyden osa-alueita erilaisissa tilanteissa. Mitään kokonaispalvelua itsensä katsastamiseen säännöllisesti en ole löytänyt, mutta sitä rakennellessamme voin tarkistuttaa itseäni monella eri tavalla yhdistelemällä terveyspalvelujen osia omaan säännölliseen mittaamiseeni. Tulevaisuudessa oman kojelautamme valot eli se oma mittaaminen ja sieltä tulevat hälytykset tulevat lisääntymään teknologian kehityksen myötä. Jo nyt on tarjolla erilaisia mobiilisovelluksia, joita voi hyödyntää kojelaudallamme. Sykkeen mittaaminen liikunnassa tai jo päivän askareissa on yleistynyt ja toimii hyvänä perusmittarina moneen. Myös sykevälivaihtelun (Heart rate variability: HRV) mittareita on kuluttajille auennut puhelinten aplikaatioiden kautta tai työtervyehuollosta saatavilla välineillä. Sykevälivahtelulla voi saada melko tarkan yleiskuvan palautumisestaan eri ajanjaksoilla sekä kuvaa stressistään erilaisten kuormitusten yhteydessä. Tämän lisäksi katsastus ja huolto-ohjelmaan voi liittää säännölliesti esimerkiksi verikokeita, kuntotestejä, asiantuntijapalveluita terveyden ammattilaisilta tai kehonkoostumuksen mittaamista ja analysointia. 

Meille on jostain syystä helpompaa pitää huolta autostamme kuin itsestämme. Okei auton katsastaminen on laissa määritelty. Omaa terveyttämme pitää usein huoltaa vasta kun korjauspakko on jo olemassa ja autokin on pysähtynyt sen takia talliin. Miten minä voisin katsastaa itseäni ennen kuin osat ovat loppuun kulutettu, moottori loppuun ajettu ja eihän tankissa ole edes bensaa kun merkkivalo ei ole toiminut kuukausiin?

Fysioterapeutti, joka oppii ja opettaa liikkeeseen ja liikkumiseen liittyviä asioita lisämausteilla. Innostun ihmisistä ja haluan auttaa mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Joka päivä voi oppia uutta ja kehittyä!